Varga Judit: Továbbra is megvédjük Magyarország és Európa határait

2020.05.21. 13:48

A magyar kormány továbbra is megvédi Magyarország és Európa határait és mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a nemzetközi migránsfolyosók kialakulását - szögezte le Varga Judit a közösségi oldalán, miután Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, az uniós bíróság ítélete után a kormány felszámolja a tranzitzónákat. 

A Magyar Kormány betartja az Európai Unió Bíróságának ítéletét. Miután az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága egymásnak ellentmondó döntéseket hozott a tranzitzónákat illetően, hazánk számára nem maradt más ésszerű megoldás, mint azok felszámolása - tette hozzá az igazságügyi miniszter írásában. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy a tranzitzónákat megszüntetik, miután az Európai Unió Bírósága ítéletében erre kötelezte a kormányt. 

Az Alapjogokért Központ közleményében leszögezte, a tranzitzónák felszámolása és a migránsok Magyarországon kívül tartása az egyetlen ésszerű megoldás az uniós döntéseket követően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK