Szijjártó Péter: A munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata

SZIJJÁRTÓ Péter, S2G Kft
Budapest, 2020. április 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az S2G Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. április 23-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter szerint az egészségügyi rendszer felkészült a legnehezebb helyzetekre is, de a válság hatásaival még csak most szembesül az ország. Véleménye szerint legfőképp a munkahelyek megtartásáról kell gondoskodni,

hiszen a járvány előtti foglalkoztatási csúcsnak is köszönhető, hogy a magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtökön egyébként újabb 3 vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).

A tárca bejelentése szerint a veszprémi Balaton Bútor Kft. csaknem 574 millió forintos beruházása több mint 287 millió forint állami támogatásban részesül. A somogyi Igalon működő Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. beruházása szintén meghaladja az 574 millió forintot, kormányzati támogatása pedig a 287 millió forintot. A jakabszállási Genevation Aircraft Kft. 254 millió forintos beruházása 127 millió forint versenyképességi hozzájárulásra számíthat.