Maruzsa Zoltán: Sikeres és eredményes a digitális oktatás

2020.05.21. 10:00

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán elmondta, éppen ezért maradnak a "jól bevált" munkarendnél, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás. 
Viszont azt a merev tiltást, ami március 14-gyel megszületett (...), feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást - a tanévzáráshoz szükséges találkozást - szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények  - emelte ki.

Bízik benne, hogy a diákokat nem dolgozatírásra hívják majd be az intézmények - mondta -, hanem ezt valóban lehetőségként kezelik majd. A pedagógusok egyeztessenek a szülőkkel, és az intézményvezetők se önhatalmúlag rendeljék el az esetleges behívást - tette hozzá.

IllusztrációForrás: AFP/Stefan Puchner

Hangsúlyozta, a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni. Akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.