Legszívesebben a fia mellett állna a temetésen Szilágyi István özvegye

2020.05.21. 08:19

Már el is kezdte szervezni Szilágyi István özvegye, hogy az apagyilkossággal gyanúsított fia ott lehessen férje holnapi temetésén. Erre már kevés az idő, de nem csak ez tartja vissza az özvegyet attól, hogy meg is valósítsa az elképzelését. A Ripost szerint az asszony attól tart, hogy a meggyilkolt színészlegenda tisztelői sem néznék jó szemmel, ha a 49 éves fiuk, a gyilkos is ott állna a sír mellett.

Szinte biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett, és szeretne elbúcsúzni az apjától. Mindenesetre én szeretném, ha ott lehetne, de nem tudom, hogy van-e erre lehetőség. Az ügyvéd szerint már nagyon rövid az idő arra, hogy megkapja az engedélyt, de nem adom fel 

– mondta a lapnak az asszony, aki már elkezdte ennek az intézését, de azért kicsit tart tőle. Nem maga miatt, annak ellenére, hogy ő is többször volt már a fia áldozata, mert megverte a 49 éves férfi.  

A szívem azt súgja, hogy Péternek ott kellene állnia mellettem a temetésen! De persze lehet, hogy rossz vért szülne a jelenléte. Félnék attól, hogy esetleg káoszt okozna, ha meglátnák őt azok, akik szerették és tisztelték a férjemet, de én most mindent megteszek, hogy esetleg ott lehessen 

- tette hozzá.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A gyanú szerint Szilágyi Istvánt 

május 3-án támadta meg a fia egy kalapáccsal az otthonában. 

Gyakorlatilag agyonverte a saját apját édesanyja szeme láttára, aki ettől sokkot kapott, és kirohant a közeli kisboltba, hogy segítséget kérjen. A leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színész holtteste mellől vitték be a 49 éves férfit kihallgatásra a rendőrök. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az asszony szerint a fia már rég megbánta, amit tett. Úgy gondolja, hogy nem is akart ártani az apjának, csak elborult az elméje egy pillanatra. A gyanúsítottat, aki először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott, letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. Szilágyi Istvánt pénteken délben temetik Budapesten.