Újabb fejlesztések valósulhatnak meg idén a Magyar Falu Program forrásaiból

magyar falu program
Vértessomló, 2019. augusztus 5. A felújítás alatt álló 81128-as jelű mellékút Vértessomló és Környe közötti szakasza 2019. augusztus 5-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt abból az alkalomból, hogy a Magyar Falu Program keretében országosan ötvenmilliárd forint értékben útfelújítások indultak. A most kezdődött első ütemben 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren újulhat meg az útburkolat. A Magyar Falu Program keretében zajló útfelújítási program jövőre is folytatódik, mivel a 2020-as költségvetés szintén ötvenmilliárd forintot biztosít a falvak közötti közlekedési hálózat felújítására. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Szilvásváradon.
Vágólapra másolva!

Gyopáros Alpár közölte: idén a program részeként eddig kilenc, részben a tavalyi tematikát követő pályázatot hirdettek meg.

Ismét elérhetők az út- és járdafejlesztési, valamint az önkormányzati, vagy egyházi közösségi terek kialakítását, korszerűsítését és az óvodaudvarok fejlesztését célzó források.

Új elemként játszóterek fejlesztésére és építésére is nyerhetnek pénzt a kistelepülések

- tette hozzá.

Civilszervezetek is pályázhatnak majd

Jelezte, hogy 2020-ban még két kiírás jelenik meg: hamarosan megnyílik a falu- és tanyagondnoki szolgálatok gépjárműbeszerzését segítő keret és a falusi civil alap, amely az önkormányzatok és egyházközségek mellett a civil szervezeteket is bevonja a támogatottak körébe.

A felújítás alatt álló 81128-as jelű mellékút Vértessomló és Környe közötti szakasza 2019. augusztus 5-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt abból az alkalomból, hogy a Magyar Falu Program keretében országosan ötvenmilliárd forint értékben útfelújítások indultak Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Utóbbiak négy tevékenységre pályázhatnak az erre elkülönített 5 milliárd forintból - mondta.