Szilágyi István özvegye: Megszakad a szívem, olyan szomorú vagyok

2020.05.21. 12:01

Eméletileg felkészült a 82 éves korában meggyikolt Szilágyi István temetésére az özvegye. Megvan a ruhája és a haját is levágták. Minden készen áll arra, hogy elkísérje utolsó útjára a férfit, akit szeretett. Ugyanakkor lelkileg ez nagyobb teher, nem áll rá készen. A Borsnak azt mondta, elképzelni sem tudja, hogyan fogja túlélni a holnapot. 

A Baptista Szeretetszolgálat segítője vette és adta át azt fekete ruhát, amelyben a temetésre megy majd Szilágyi István özvegye. Évek óta ez az első új ruhája.

Nem tudom még, hogy fogom kibírni azt a napot. Megszakad a szívem, olyan szomorú vagyok. Pista olyan jó ember volt!"

- mondta az szobrászművész asszony.

Szilágyi István holttestét hozzák ki az otthonából a temetkezési vállalat munkatársai május 3-ánFotó: Polyák Attila - Origo

A színészre a gyanú szerint május 3-án

a saját fia támadt rá egy kalapáccsal az otthonukban.

A 49 éves Péter gyakorlatilag agyonverte a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert, 82 éves színészlegendát. 

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az asszonynak a szeretszolgálat munkatársai a temetés előszületeiben is segítenek. Az asszony hajához évek óta nem érhetett hozzá fodrász, mert nem engedte. Ő maga sem gondozta, inkább mindig sapkát vett fel, úgyhogy, saját bevallása szerint észre sem vette, hogy teljesen megőszült.

Hosszú hajam volt, kontyba fogtam úgy hordtam, de egy idő után sajnos már nem lehetett kifésülni. Nem volt vele sok gond, szerettem úgy felfogva, de tény és való, hogy már kezdeni kellett vele valamit. Nagyon kedvesek velem a segítők, most jött egy aranyos fiatal hölgy, aki vállalta, hogy ingyen megigazítja a hajam. Szóval most levágják"

- mondta a Borsnak, miután szerdán megérkezett hozzá a fodrász.

Egyrészt örülök, hogy rendezett lesz a külsőm, másrészt elmondhatatlanul szomorú vagyok, hogy emiatt csinálják meg a hajam. Érzem, hogy nemcsak belsőleg, de külsőleg is meg kell most újulnom, ez egy olyan váratlan és szinte elviselhetetlen élethelyzet számomra, ami komoly lépésekre kényszerít"

- tette hozzá az asszony, aki arra is gondolt, milyen  jó lenne, ha a gyilkossággal gyanúsított fia is mellette állhatna, amikor a férjét sírba helyezik. El is kezdte intézni ezt, de későn. Ugyanakkor az is eszébe jutott, hogy a színész tisztelői talán nem néznék Pétert jó szemmel. Bár az asszony szerint a fia már rég megbánta, amit tett. Úgy gondolja, hogy nem is akart ártani az apjának, csak elborult az elméje egy pillanatra. A gyanúsítottat, aki először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott, letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. Szilágyi Istvánt pénteken délben temetik Budapesten, mindenkit szívesen lát a család.