Leégette a házát egy részeg dohányos Csongrád megyében

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Két bűncselekményt is elkövetett egy részeg férfi ugyanazon a napon. Betörte egy autó egyik ajtajának ablakát és gyakorlatilag leégette a házat, ahol élt. Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt, bár a döntés még nem jogerős.  
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a férfi egy május 17-ei családi összejövetelen volt egy Csongrád megyei faluban. Alkoholt ivott, ennek hatására összeveszett az élettárásával. A részeg és indulatos férfi a vita hevében

egy téglával rátámadt élettársa apjának az autójára.

Betörte az üvegét, aztán elment.

A kocsiban 50 ezer forintos kár keletkezett.

Még aznap kora délután, a házában részegen rágyújtott,

majd az égő cigarettát távozásakor a szobában levő kanapéra dobta.

A bútor meggyulladt, a tűz pedig átterjedt az egész házra. A lángokat a tűzoltóknak sikerült megfékezniük, de már csak akkor, amikor az összes a házban levő ingóság, ablak és ajtó, meg a tető is kiégett. Azt, hogy a tűz végülis nem terjedt át a szomszéd házára, a tűzoltók akadályozták meg.

A leégett épületben mintegy 3 millió forint kár keletkezett.

sziréna, rendőrség Forrás: Police.hu

A járási ügyészség

a közveszélyokozás, valamint a garázdaság miatt

indult eljárásban indítványozta a gyanúsított letartóztatást. Ezt azzal indokolták, hogy ha a férfi szabadlábon védekezhetne, megismételhetné a bűncselekményeket, ráadásul a férfi két, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el ezeket. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított ügyvédje fellebbezett a döntés ellen.