A 2021-es költségvetésben kapja meg a pénzt a főváros a buszbeszerzésre

Vágólapra másolva!
A 2021-es költségvetésben szerepel az a 3,2 milliárd, aminek a segítségével 17 db szóló és 17 db csuklós buszt tud vásárolni a Főváros - ez derül ki abból a levélből, amit Fürjes Balázs államtitkár tett közé, és Gulyás Gergely írta Karácsony Gergelynek. A miniszter azt írja: a járványveszély miatt nem utalták a pénzt az első hónapokban.
Vágólapra másolva!

"Tény: a kormány biztosítja az ígért 3,2 Mrd Ft-ot a fővárosi buszbeszerzésre. A levél alapján a buszok megrendelhetőek, a pénz benne van a költségvetés tervezetében. A török Mercedes gyár leállt a járvány miatt, szállítás csak 21-ben lehet, fizetni is akkor kell"

- twittelte Fürjes Balázs.

A Budapestért felelős államtitkár közzétette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Karácsony Gergelynek írt levelét is, melyben arról biztosítja a főpolgármestert, hogy a kormány 2020 első hónapjaiban 3, 2 milliárd forint biztosítását tervezte a Főváros részére, "azonban a járványügyi veszélyhelyzet miatt ezt a forrást is a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges felhasználnunk".

Ugyanakkor a miniszter megnyugtatja Karácsony Gergelyt, azzal, hogy a kormány változatlanul elkötelezett, és a 2021-es költségvetésben "szerepeltetni kívánja a 3 261 630 000 összeget", hozzájárulva ahhoz, hogy "a BKV Zrt. a fennálló adásvételi keretszerződésén belül további 17 db szóló és 17 db csuklós, korszerű, alacsonypadlós, környezetbarát autóbuszt tudjon megvásárolni" - írja Gulyás Gergely, bízva "a további gyümölcsöző együttműködésben".