A jobbikos is Mirkóczki is visszaélt a veszélyhelyzettel, lecserélte a cégvezetőket

Mirkóczki Ádám
Vágólapra másolva!
Szinte az összes önkormányzati cég vezetőjét lecserélte Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere, aki a veszélyhelyzeti jogkörét kihasználva rendelte el a menesztésüket - írja a Hír TV. A helyi Fidesz politikai döntést emleget, szerintük a városvezető kifizetőhelyekké akarja változtatni a cégeket.
Vágólapra másolva!

A napokban újabb fajsúlyos döntést hozott meg Mirkóczki Ádám: a különleges jogrend adta lehetőségével élve, a képviselő-testület megkérdezése nélkül két kivétellel lecserélte az egri önkormányzati cégek vezetőit.

A Fidesz szerint jobbikos kifizetőhelyet csinál Egerből

A helyi Fidesz tiltakozott az újabb politikai alapú intézkedés ellen. "Ezeket a cégvezetőket akkor lehet megszavazni és jóváhagyni , ha arra a közgyűlés javaslatot tesz. Ez kicsit olyan, mint az Alkotmánybíróság. Az egri polgármester ismét jogászkodik, és paragrafusok mögé akar bebújni, csak nem ismeri azokat a paragrafusokat. Itt arról van szó, hogy ő maga döntött ezeknek a személyeknek a kinevezéséről" - értékelte a történteket Oroján Sándor, az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője. A kormánypárti politikus hangsúlyozta,

Mirkóczki bábokat ültet az önkormányzati cégek élére azért, hogy jobbikos kifizetőhelyekké változtassa azokat.

A jobbikos polgármester azzal indokolta a politikai tisztogatást, hogy a cégek élén "sos-ben át kell állni egy gazdasági válság menedzsmentre".

Mirkóczki Ádám választási plakátja 2018-ból Forrás: Facebook

Fizetésképtelenné vált az egri klub

Mostanában nem kerülik el a botrányok a korábban csendes Heves megyei települést. A napokban arról cikkezett a sajtó, hogy a városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. Így az országosan ismert klub minden alkalmazottjának azonnali hatállyal felmondott.