Teljesen üresek Budapesten a biciklisávok, amivel dugókat okozott Karácsony Gergely - videó

Vágólapra másolva!
Káoszt okozott Karácsony Gergely legújabb autós ellenes intézkedése a Nagykörúton - írja a Ripost. Miközben az autósoknak megmaradt sávokban torlódás van, kerékpárost egyet sem láttak a lap munkatársai, pedig egy héten át forgattak.
Vágólapra másolva!

A Karácsony Gergely javaslatára felfestett ideiglenes biciklisávok miatt naponta többször is órákra bedugul a forgalom a Nagykörúton és a Bartok Béla úton - írja a Ripost.

A döntést megelőzően Karácsony, és a fővárosi önkormányzat irányítása alatt álló Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyilatkozatok sorával próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy a koronavírus-járvány következtében a biciklisek száma jelentősen megnőtt Budapesten.

A Ripost az elmúlt egy hétben, naponta több alkalommal is kiment az érintett útszakaszokra, hogy megnézzék igazak-e Karácsony és a BKK állításai, miszerint kerékpárosok özönlötték el az utakat Budapest belső kerületeiben. Kora délelőtt, késő délután és csúcsidőben is keresték a bicikliseket, de nem találták.

A biciklisávokkal Karácsony Gergely csak azt érte el, hogy a Nagykörüt forgalom-áteresztőképessége a felére csökkenjen, így az autósoknak kétszer annyi időbe telik átjutni egy adott útszakaszon. Ez pedig megnövekedett környezeti terhelést, azaz a levegő minőségének a romlását eredményezi - írja a lap.