2863 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
Meghalt 11 krónikus beteg. Ezzel 323 főre emelkedett az áldozatok száma, 609-en pedig már meggyógyultak, közölte a kormányzati tájékoztató portál. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára, és növelték ágykapacitásaikat.  
Vágólapra másolva!

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Az elmúlt 24 órában meghalt betegek anonim adatai Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy az eddig meghalt betegek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérik az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.

Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.