Széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon

2020.04.08. 17:07

Széleskörű összefogás alakult ki Magyarországon a koronavírus-járvány miatt bajbajutottak segítéséért - közölte Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője szerdán az M1 Aktuális című műsorában.

Révész Máriusz azt mondta, hogy a www.segitunkegymasnak.hu honlap indulása óta sok felajánlás érkezett multinacionális cégektől és magánszemélyektől egyaránt.

A Toyota magyarországi márkaképviselete például húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyekből hatot a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni - ismertette.

A felajánlások közül kiemelte még az önkéntes munkát, az ingatlanokat és az informatikai eszközöket.

Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője beszél, mellette Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-ánForrás: MTI/Kovács Tamás

Azt mondta: a könnyebb átláthatóságért szerdától a honlapon pontosabban meg lehet határozni a segítségnyújtás fajtáját, és új lehetőségek is elérhetők. Megállapodást kötöttek például állatvédő szervezetekkel és - a véradás biztosításáért - az Országos Vérellátó Szolgálattal is - tette hozzá.

Az akciócsoport vezetője beszélt arról is, hogy a járvány a kerékpárutak építését nem befolyásolja. A Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút és a szentendrei kerékpáros híd átadásának határidejét tartani tudják, valamint elkezdődött a Budapest-Balaton kerékpárút építése is - tudatta.

Révész Máriusz a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a járvány miatt visszaesett a személyautóval és a tömegközlekedéssel utazók száma, helyette sokan kerékpárral közlekednek. Ebből az látszik, hogy a magyarok szabálykövetők, mindenki igyekszik betartani a kijárási korlátozásokat - vélekedett az akciócsoport vezetője.