Szándékosan arcon köhögött embereket két férfi Szombathelyen

2020.04.08. 16:53

Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi. Ezért garázdaság szabálysértése miatt pénzbírságra ítélte őket a Szombathelyi Járásbíróság.

Tóth András közölte, hogy a két elkövető március 18-án egy szombathelyi gyógyszertárhoz érkezőket szándékosan arcon köhögték, majd obszcén szavakkal illették őket.  Egyikük azt kiabálta az embereknek: Jól megkoronázom a napotokat! A járásbíróság előkészítő eljárás során meghozott határozata szerint a kirívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra, hogy az érintettekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

IllusztrációForrás: MTI/Balogh Zoltán

A bíróság nyomatékos súlyosbító körülményként értékelte az elkövetés helyét és idejét, tekintettel arra, hogy akkor már hatályban volt a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet.
Az elkövetők - egy magyar és egy ukrán állampolgárságú férfi - nem tettek vallomást, de a szabálysértés elkövetését elismerték.  A bíróság 200-200 ezer forint pénzbírsággal sújtotta őket.