Gulyás Gergely: A kormány partnerként tekint a járvány elleni védekezésben az önkormányzatokra

Koronavírus, vírus, Budapest, tábla, figyelmeztetés, kijárási korlátozás, plakát
Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetője és Karácsony Gergely főpolgármester a kormányülést követően. A városok a kijárási korlátozás meghosszabbítását javasolták.
Vágólapra másolva!

A kijárási korlátozások szombatok lejárnak, a kormány fontosnak tartotta, hogy a főpolgármesterrel és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével tárgyaljanak. Ez hangzott el Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

- mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tájékoztatón. A kormány és a főpolgármester, illetve a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének egyeztetése a következő hónapokban folyamatos lesz – mondta Gulyás Gergely.

Karácsony Gergely szerint az elkövetkező hetekben a kormányzat és az önkormányzatok együttműködésének feltételei jelentősen javulnak a mai kormányülésnek köszönhetően. A főpolgármester szerint

az eddig meghozott korlátozó intézkedéseket nagyjából egy hónapig fenn kell tartani.

A járvány során kialakult gazdasági-társadalmi nehézségek kezelésében az önkormányzatoknak fontos szerepük lesz a főpolgármester szerint. Ez ügyben egyeztetés indul a kormány és az önkormányzati szövetségek között. A főpolgármester szerint kiemelten fontos, hogy szűrés kezdődjön a fővárosi idősotthonok lakói és dolgozói körében.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke