Többször is részegen, hamis rendszámmal vezetett egy férfi

2020.04.07. 15:04

A férfi rendszeresen részegen ült a volán mögé, valamint hamis rendszámot szerelt az autójára, máskor pedig egyáltalán nem volt rajta rendszám. Olyan is előfordult, hogy defektet kapott, de nem állt meg, és az sem zavarta, hogy a kerékről leesett a gumi. A férfit 10 évre eltiltották a vezetéstől és két év börtönre ítélték.

A férfi 2018. augusztusában egy forgalomból kivont autó rendszámtábláját szerelte a saját kocsijára, aminek nem voltak magyar papírjai. Útközben igazoltatták a rendőrök, akik észrevették a hamis rendszámot, és az is kiderült, hogy a férfi részeg.

Két héttel később a férfit a rendszám nélküli autójával hajtott, megint részegen. A kocsi jobb első kereke defektes volt, ezért a gumi levált a felniről, de ez sem zavarta a sofőrt egészen addig, amíg le nem tért az útról és nekiment egy kerítésnek.

Az elsőfokú bíróság tavaly novemberben ittas vezetés és egyéni azonosító jel meghamisítása miatt 1 év 10 hónapra ítélte, és 4 évre eltiltotta a vezetéstől. Az ügyészség az ítélet súlyosbításáért fellebbezett, ami alapján a törvényszék súlyosbította is az ítélet. A férfit 2 év börtönre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a vezetéstől.