Az egyetemi klinikákra is megérkeztek a védőeszközök Kínából

koronavírus, maszk, arcmaszk, szájmaszk, védőmaszk, otthon
Vágólapra másolva!
A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.
Vágólapra másolva!

Az 57 ezer szájmaszkot, ötezer védőköpenyt, védőoverallt, védőszemüvegeket és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat

a Waberer's - Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki kedden a klinikákra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. Az általuk működtetett klinikák a magyar egészségügyi ellátórendszer egyes szakmai területein egyedüli szereplői, a fekvőbeteg-szakellátás negyedéről gondoskodnak.

Védőmaszk - Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért - közölte az ITM. Hozzátették, a koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmas eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben.

Kínából eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra.

A magyarországi kampusz létesítésére készülő Fudan Egyetem által felajánlott védőeszközök tegnap landoltak Budapesten. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmányok érkezése várható.