Huszonhat millió forintot rabolt három férfi Budapesten

2020.04.07. 15:42

Egy budapesti férfi két társával együtt 8 éve kirabolt egy egyiptomi pénzváltót és egy kínai nőt. A férfit elfogták, a társait azóta is keresik. 

Három férfi még 2012. májusában támadott meg egy pénzváltásból élő egyiptomit a Józsefvárosban. Az egyikük megverte és elvette a táskáját benne 26 millió forinttal. A férfi súlyosan megsérült, a banda pedig elmenekült.

Fotó: Ancsin Gábor [origo]

Ugyanez a csoport októberben Kőbányán, a Noszlopy utcában is lecsapott. Az egyik ház kapujában raboltak ki egy kínai nőt. Az egyik rabló megütötte a kiszemelt áldozatot, amitől a nő azonnal elájult. 

Elvitték a táskáit, amelyekben laptop, telefon és pénz is volt. Kiderült, hogy a rablásokat az akkor 24 éves R. László követte le két társával együtt. A fiatal bűnözőt hat évvel a támadások után, 2018. februárjában hallgatták ki csoportosan elkövetett rablás miatt. A gyanúsított ekkor már börtönben ült egy másik rablás miatt. Két társa, a 36 éves B. András, és egy szintén 36 éves ukrán férfi ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki. Őket azóta sem találják. R. László ügyében most zárták le a nyomozást a rendőrök. Az ügy iratait elküldték az ügyészségre.