Kétéves gyerekre támadt egy kutya, az állat gazdái hibáztak

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy pár kutyája tavaly nyáron, július 1-jén, egy Fejér megyei településen kiszökött a telekről és rátámadt egy gyerekre, aki életveszélyesen megsérült. A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot az állat gazdáival szemben. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a pár a kutyákat etette, amikor a felújítás alatt lévő hiányos kerítésen az egyik állat az utcára szökött.

Rátámadt egy kétéves gyerekre,

aki az édesanyjával éppen a ház előtt sétált.

A gyermek anyja azonnal felkapta az ölébe a gyerekét, de a kutya - ahogy írják - szó szerint kitépte a kezéből, és az út túloldalára rángatta.

Az asszony odaszaladt, és újra a karjába vette, de a kutya ismét a gyerekre támadt. Az arcát marcangolta.

Az édesanyja kiabált. Ekkor avatkozott közbe az állat egyik gazdája. A nyakörvénél fogva elhúzta a kutyát a gyerektől, aki ekkora már életveszélyes állapotba került.

Forrás: Police.hu

A gyereket mentőhelikopterrel vitték a kórházba, ahol életmentő beavatkozásra volt szüksége.

Többek között nyílt koponyacsonttöréssel és tüdőzúzódással kellett megműteni.

A vádirat szerint az állat gazdái a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy a kutyák ne juthassanak ki az utcára, "nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kiskorú sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett".

A főügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.