Tovább terjed a koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában, már 17 beteget vittek kórházba

Vágólapra másolva!
Hétfőn négy, új koronavírusos beteget vittek kórházba a Pesti úti idősek otthonából - értesült az Origo. Ezzel már 17-en betegedtek meg igazoltan az intézményben. Mindeközben a főváros vezetése továbbra is titkolózik: Karácsony Gergely főpolgármester, és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes tájékoztatás és cselekvés helyett az újságírókat támadja közösségi oldalán. 
Vágólapra másolva!

Miután a hétvégén az Origo is megírta, hogy a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban borzalmas állapotok uralkodnak, Karácsony Gergely, és helyettese, Gy. Németh Erzsébet egynapos késéssel, hétfőn - miközben továbbra is titkolóznak - az újságírókat próbálja támadni. Mindketten ugyanazt a szöveget osztották meg közösségi oldalukon. "De az igazmondás – amiről sokan teljesen leszoktak – most élet-halál kérdés! Vegyük komolyan!" - írták többek között.

Ehhez képest ők azok, akik továbbra sem mondanak igazat. Az Origo értesülései szerint ugyanis hétfőn

az intézmény további négy lakóját kellett kórházba vinni koronavírus-fertőzés miatt.

Ezzel 17-re nőtt a számuk, Karácsonyék ezt az információt is elhallgatták a nyilvánosság elől.

Pesti Úti Idősek Otthona Forrás: FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

Pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában megjelent a koronavírus. Miközben Karácsony Gergely csupán 5 igazolt esetről és 13 potenciális megbetegedésről tájékoztatta a közvéleményt, 64 földszinti lakó szobakaranténba került. Az intézményből rendszeresen kerülnek kórházba betegek más, nem koronavírussal összefüggő megbetegedések miatt is. Az idősotthon azonban mégsem tájékoztatta a sürgősségi kórházat arról, hogy a vírus jelen van az intézményben. A Mandiner által megszólaltatott sürgősségi kórház alkalmazottja szerint ez veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit. Az idősotthonról ráadásul az is kiderült, hogy hónapok óta terjed az intézmény falai között a rühfertőzés.