Letartóztatták a villamoson késelő gyilkosokat

Budapest, 2020. április 3. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Egy háromfős társaság egyik tagja szúrt meg egy 25 éves férfit a 28-as villamoson, majd a helyszínről elmenekült. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, a sérüléseibe belehalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogy reggel írtuk, az ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a két férfinak, aki a gyanú szerint halálra szurkált egy embert pénteken este a VIII. kerületben a 28-as villamoson. A meggyilkolt férfi mellett ott volt a legjobb barátja, meg a kutyája, amely a támadáskor elszaladt, de azóta megtalálták. A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte két férfi letartóztatását. Társuk, egy nő, bűnügyi felügyelet alá került. 
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint április 3-án késő este a 28-as villamoson együtt utazott a három gyanúsított - két férfi és egy nő - az áldozattal. Az egyik férfi és a halálos áldozat összeveszett egymással.

A támadó leköpte a fiatalt. Összeverekedtek. Ekkor került elő egy kés.

Az áldozat barátja a megtámadott kutyás fiatal védelmére kelt, de ezt a másik férfi gyanúsított megakadályozta,

majd a kést tartó támadó mellkason szúrta a fiatal férfit, aki a helyszínen meghalt.

Amikor a villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő átvette a kést gyilkostól és egy közterületi virágládába rejtette.

- olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyészség a két férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű.

A férfi, aki szúrt, többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el a tettét, januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás is folyamatban van.

A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt,

amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el.

A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.