A kutyája és a koronavírus miatt késelhettek halálra egy embert a villamoson

2020.04.05. 16:23

Péntek este szúrtak halálra egy férfit Budapesten. Az állatiérdekességek nevű oldal szerint amiatt veszhetett össze az áldozat a támadókkal, mert a koronavírus-járvány miatt a fiatal nem engedte meg, hogy megsimogassák a kutyáját. Pepsit, a törpe pinchert. 

Egy 25 éves férfi a barátjával utazott a 28-as villamoson, amikor egy háromfős csoport hozzájuk szólt. Összevesztek. Az egyik állatokról szóló weboldal szerint a férfi nem engedte meg, hogy megsimogassák a kiskutyáját a koronavírus-járványra hivatkozva. Ez lehetett a vita tárgya, amelynek a hevében a háromfős társaság egyik tagja megszúrta a 25 éves férfit, aztán mind elmenekültek a helyszínről. A férfi belehalt a sérüléseibe.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A támadáskor eltűnt az áldozat Pepsi nevű kutyusa, az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról

- közölte a Ments meg! csoport a Facebookon. A kutyáról készült egyik fényképet is közzétették. Az állatot két napja keresik a fiú rokonai. 

Pepsi 1 év köruli, chipes, szuka, fekete-cser színű törpe pincher. Elképzelhető hogy kutyaruha (sötétkek-vagy rozsaszin) volt rajta

- írták.

Azt írták, hogy Pepsi most valószinűleg "menekül, pánikol, egyébkent kedves, barátságos, megfogható". A közösségi portálon két nevet és két telefonszámot is megadtak arra az esetre, ha valaki látja valahol. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök a bejelentéstől számított 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közelben található MÁV telepen a 43 éves L. Jánost is. Őket gyanúsítják a fiatal megölésével. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított ellenük nyomozást.