Farkas Örs: Az ellenzéknek most is fontosabb a saját zsebe, mint a járvány elleni védekezés

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszélget ellenzék Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA főpolgármester-jelölt HÉTKÖZNAPI kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY ü
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Miután a fővárosi ellenzéki polgármesterek tiltakoztak, hogy az általuk vezetett önkormányzatoknak is adópénzeket kell átadniuk a kormány által életre hívott járványügyi alapba, Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője egy internetes bejegyzésben reagált. Szerinte az ellenzéknek most is fontosabb a saját zsebe, mint a járvány elleni védekezés.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a kormány a közös teherviselés jegyében járvány elleni védekezési alapot hoz létre. Szombaton kiderültek egyes részletek is: a legtöbb pénzt, összesen 922 milliárd forintot a minisztériumoktól vonják el, de emellett a pártoknak és az önkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk a védekezéshez. Utóbbiaknak a gépjárműadón keresztül kell hozzájárulniuk az alaphoz, ami összesen mintegy 34 milliárd forintot jelent.

A bejelentés hírére a fővárosi ellenzéki polgármesterek állásfoglalást kezdtek el köröztetni, amelyben tiltakozásukat fejezték ki a kormány tervezett intézkedései, különösen a gépjárműadó átcsoportosítása ellen. Az első nyilatkozatokból az látszik, hogy maguk az ellenzéki pártok sem tudják elfogadni az arányos teherviselést, ismét meglékelve a nemzeti összefogást.

"Már meg sem lepődünk... Eddig az ellenzéki pártok azon siránkoztak, hogy legyen összefogás és minél több pénzt kell fordítani a vírus elleni védekezésre. Most itt a remek alkalom! Úgy tűnik azonban, hogy amikor már nekik is felelősséget kell vállalni, akkor már nem is olyan fontos ez a dolog" - reagált Farkas Örs az első, ellenzéki megnyilvánulásokra, kiemelve, hogy arányaiban a pártoknak és az önkormányzatoknak kell a legkevesebbet beleadniuk az alapba.

- húzta alá a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

Semmit nem változott ez az elmúlt 20 évben

- zárta gondolatait.