Alapjogokért Központ: Balliberális álhír volt a parlament kiiktatása

2020.04.04. 17:52

Világosan kiderült, hogy egyszerű balliberális álhír volt az Országgyűlés kormány általi kiiktatása - írta legújabb bejegyzésében a közösségi oldalán az Alapjogokért Központ. Azt is írták, hogy az ellenzéki portálok egy adott világnézetet követnek, és ennek rendelik alá tevékenységüket. Az Országgyűlés egyébként április 6-án ül össze ismét. 

Balliberális fake news volt, hogy "kiiktatják a parlamentet" - írta az Alapjogokért Központ legfrissebb bejegyzésében. 

Nos, tehát akkor:

  • Ahogy az tudható volt, hogy a magyar Országgyűlés folytatja ülésszakát a veszélyhelyzet alatt, a jövő héten is;
  • Bár ez teljesen nyilvánvaló a bárki számára elérhető Alaptörvény, illetve koronavírus-törvény szövegéből, a magát mindig "függetlennek, objektívnek" tituláló balliberális sajtó kutatóintézetek azt állították, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva a kormány "kiiktatná a parlamentet", vagy hogy "nem kell majd összehívni" azt;
  • Amikor esetlegesen felmerül, hogy a függetlenobjektív oldal mégsem függetlenobjektív, akkor sértődötten moralizáló szerkesztőségi cikkekben leírják, hogy "sosem találnak ki álhíreket" és mindig csak "a valóságról számolnak be" - állapítja meg az Alapjogokért Központ. 

Az Alapjogokért Központ úgy látja, az esetlegesen levonható tanulság annyi, hogy a balliberális oldal maga is elhitte azt a hazugságot, amit szajkózik, tudniillik, hogy ők semlegesek, tárgyilagosak és legfőképpen szakmaiak. Holott teljesen nyilvánvaló, hogy pártosak, egy adott világnézetet követnek, és ennek rendelik alá tevékenységüket.

Forrás: Alapjogokért Központ

Ez alapvetően nem lenne meglepő, a politika és a közélet ilyen, az Alapjogokért Központ is egy vállaltan szuverenista, konzervatív intézet. De mi nem is állítjuk magunkról, hogy "civilek" meg "függetlenek" vagyunk. A túloldal viszont ezzel a maszlaggal kábítja a közönséget, szándékozván elhitetni, hogy csak és kizárólag az ő "szakmaiságuk" a megbízható. Ezzel szemben a valóság az, hogy nem mások ők, mint egy nagy kamugyár, fake news-propaganda. Megint csak bebizonyosodott, hogy "a szakmaiság bolsevista trükk" - zárul az intézet bejegyzése.