Ilyen időszakban fegyelemre van szükség

Vágólapra másolva!
Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, az autonómia ügyeiért felelős miniszterelnöki megbízott a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés volt elnöke a felhatalmazási törvény kapcsán érkezett kritikákkal kapcsolatban arról beszélt, csodálkozva nézte a törvény vitáját a Parlamentben, ami bebizonyította, szükség van összefogásra. Sokan mondták az elfogadás előtt, hogy ilyen időszakban fegyelemre van szükség, mindenki azt várja, hogy a kormány segítsen, tegye meg azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőzés minimalizálását segítsék.

Ugyanakkor, azok, akik ezt mondták a Parlamentben nem támogatták a kormányt abban, hogy ezeket az intézkedéseket minél előbb be lehessen vezetni. Holott a mostani egy rendkívül komoly helyzet, elegendő csak megnézni, mi is zajlik éppen Olaszországban vagy másutt. Hozzátette, egy Csíkszentdomonkosban élő ismerőse felhívta és arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban az országokban nagyobb a katasztrófa, ahol a liberális, neoliberális eszmék az uralkodók, ellen tétben azokkal az államokkal, ahol fegyelemmel és egy helyről történő irányítással igyekeznek megfékezni a járványt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.