Hódolat Brüsszelnek

Vágólapra másolva!
Megérkezett végre, amire régóta vártunk. Mert tudtuk, hogy meg fog történni. Mert tudtuk, hogy elkerülhetetlen. És most itt van! Hódolat Brüsszelnek. Eljött a Nagy Sajtótörténeti Pillanat, mégpedig egy, az uniónak csontig behízelgő cikk formájában. Méltóbb helyen nem is jelenhetett volna meg, mint az Indexen. Az a címe: Nem jó belegondolni, mi lenne most az EU segítsége nélkül.(Annyira rossz most az EU imidzse, hogy tényleg nagyon kellett már egy ilyen írás.)
Vágólapra másolva!

Elolvasni sem kell, hogy megvilágosodjunk és elrebegjünk néhány köszönömöt, de belekattintva tárul fel teljes egészében a varázslatos igazság. A hömpölygő adatok elénk vetítik, micsoda óriási fejlesztéseket köszönhetünk Brüsszelnek. Az unió túláradó szeretetének szárnyán ide repülő eurómilliárdokból kórházak, rendelők újultak meg, egészségügyi eszközökkel lettek tele a műtők, és még a dolgozók megtartásáról, képzéséről is gondoskodott a csodálatos Európa.

A soha el nem múló hála pillanataiban azért felhívnám a figyelmet némi ellentmondásra.

A baloldali sajtó eddig három műszakban ontotta a cikkeket arról, hogy az Orbán-kormány hogyan verte szét a magyar egészségügyet. Sugárban öklendezték vissza azt az ellenzéki ostobaságot, hogy a Fidesz százmilliárdokat vont ki az egészségügyből.

Most pedig azt kell megtudnunk, hogy az egész nem volt igaz?!

Az Index szerint 2020. április 3-án tulajdonképpen a magyar egészségügy tök rendben van.

Örülünk, de akkor ebből az következik, hogy eddig folyamatosan hazudtak. Most csak azért lebbentették fel az igazság miniszoknyáját, hogy hódoljanak a brüsszeli szponzoraiknak. Csak hát beleszaladtak a fenti, jobbegyenesszerű ellentmondásba. Ezért most muszáj valahogy megmagyarázniuk, hogy ami tegnap még romokban volt, az ma miért működik, és miért van kitömve milliárdokkal. Persze azt próbálják kihozni belőle, hogy Brüsszel nagylelkű adományai miatt nem dőlt össze az ellátórendszerünk. Ez az ismerős libsi narratíva: a jószívű unió, ahol tud, segít. Holott tudjuk, nem erről van szó: az EU-s pénz minden tagállamnak jár, az nem alamizsna. Azért legfeljebb az Index kuncsoroghat az uniónál az ilyen cikkei után.

Szikszai Péter
vezérigazgató-helyettes
Hír TV