Kovács Zoltán: Politikai boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Kovács Zoltán
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Nemcsak kritizálják Magyarországot a koronavírus elleni törvény miatt, hanem politikai boszorkányüldözés és összehangolt sajtólejárató kampány zajlik - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtöki videoüzenetében.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy az elmúlt tíz évben, ha Magyarország bizonyos kérdésekben az Európai Uniótól eltérő utat választott, és az intézkedéseket, a meghozott törvényeket hozzáigazította a saját szükségrendszeréhez, illetve azokhoz a keretekhez, amelyekben létezik, hazai és nemzetközi kritikusai azonnal megnyilvánultak.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Fotó: Koncz Márton - Origo

Kovács Zoltán meghökkentőnek nevezte, hogy miközben Nyugat-Európáról és Dél-Európa néhány országáról egészen döbbenetes képek érkeznek a vírus pusztításának következményeiről, illetve arról, hogy milyen mulasztásokat követtek el az ottani kormányok és szervek, Magyarországot ismét sikerült "megtalálni".

Az államtitkár emlékeztetett, hogy csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megnyilvánult a kérdésben. Ez pedig tipikus példája a politikai kettős mércének, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök semmivel sem élvez több jogot és lehetőséget, mint a francia elnök békekörülmények között - fűzte hozzá Kovács Zoltán.

- fogalmazott bejegyzésében Kovács Zoltán.