Koronavírus: Miskolcon is tömött buszokkal kell járnia az embereknek

Vágólapra másolva!
A fővároshoz hasonlóan Miskolcon sem elég sűrűek a járatok, az emberek így kénytelenek az ajánlottnál tömöttebb buszokon utazni, ami nagyon veszélyes a járvány terjedése szempontjából.
Vágólapra másolva!

A fővároséhoz hasonlóan Miskolcon sem sikerült felkészülni teljesen a járványhelyzetre, Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjének közösségi médiás posztja arról számol be ugyanis, hogy a nem megfelelő járatsűrűség miatt tömegek utaznak az egyes vonalakon. Ez természetesen nagyon veszélyes, a hatóságok mindenkitől azt kérik, hogy lehetőség szerint tartsák a távolságot más emberektől, amivel lassítani lehet az új típusú koronavírus terjedését - de így nehéz.

A csütörtök hajnali képeken az látszik, hogy Miskolcon tömött buszok járnak még most is, Alakszai Zoltán szerint a Veres Pál vezette ellenzéki városvezetés péntekre már megígérte, hogy javít a helyzeten.

A fővárosban sem megoldott a helyzet

Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnökével tesztelte az utasforgalom alakulását a BKK azon járatain, amelyekről korábban túltelítettséget jeleztek.

Csütörtöki Facebook-posztjában pedig már arról panaszkodott, hogy a fővárosnak továbbra sincs megoldása a BKK járatszámai körül kialakult problémára.

A BKK ugyanis mindenféle szakmai megfontolás nélkül, váratlanul úgy döntött, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva szombati menetrendet vezet be szerdán.

Tömegek álltak a megállóban emiatt, a felháborodás miatt pedig később sűrítést jelentettek be, de még mindig nincs tartós megoldás, kevés és ritka a reggeli járat. Végül a BKK meghátrált, és visszaáll a tanítási szüneti menetrendre, de csak hétfőtől.

A fővárosi tömegközlekedés váratlan átszervezése miatt tiltakozott többek között Vitézy Dávid, Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és a Fidesz is. A nagyobbik kormánypárt arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonja vissza elhibázott döntését, és vezessen be több járatot, hogy az utasok tudják tartani a biztonságos távolságot.