Index: "Kimondható az, hogy koronavírus-járvány van Magyarországon?"

Vágólapra másolva!
Ritkán látható és hallható értelmetlen kérdést tett fel az Index munkatársa az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján. "Kimondható az, hogy koronavírus-járvány van Magyarországon?" - érdeklődött némi fáziskéséssel a balliberális portál látványosan nem virológus végzettségű alkalmazottja annál a Müller Cecíliánál, aki hetek óta azért tart sajtótájékoztatót, mert a világjárvány elérte Magyarországot. 
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos és Lakatos Tibor ezredes összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat:

  • az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma;
  • az elmúlt 24 órában 585-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma;
  • tegnap egy ember elhunyt: neki szív- és érrendszeri betegsége, és anyagcsere-betegsége volt. Ezzel az elhunytak száma 21-re nőtt.

A jól bevált recept szerint, miután az illetékesek lezárták mondandójukat, a sajtóorgánumoknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni (értelemszerűen írásban). Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az ellenzéki portálok ilyenkor jellemzően vagy kötekedő üzemmódba kapcsolnak, vagy teljesen értelmetlen kérdéseket tesznek fel. Csütörtökön utóbbi valósult meg, abból is a legkivételesebb fajta. Miután Müller Cecília ismertette, hogy a járvány az egész ország területén jelen van, az Index munkatársa a következő kérdéssel rukkolt elő.

Maga a megszólított is nehezen tudta értelmezni a helyzetet. "Hát, azért állunk itt minden nap, hogy tájékoztassuk Önöket, koronavírus-járvány zajlik Magyarországon, az egész világon. Nem is helyi járványról, hanem világjárványról beszélünk" - mondta nem kicsit megdöbbenve az országos tisztifőorvos, aki azért áll ki minden nap a kamerák elé, hogy elmondja, mik a legújabb fejlemények a világjárvány kapcsán.

Müller Cecília reakciója az Index kérdésére Forrás: Facebook

A hülye kérdések versenyében szorosan az Index nyomában lohol az RTL Klub: a napokban a televíziós csatorna munkatársa arról faggatta Müller Cecíliáékat, van-e elég oxigén Magyarországon. Nem biztos, hogy erre könnyebb volt válaszolni, mint az előző kérdésre.