585 a koronavírusos esetek száma Magyarországon

2020.04.02. 07:17

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 42 főre emelkedett a gyógyultak száma is - írja a kormányzati tájékoztató portál. Egy 70 éves beteg meghalt.

Ahogy a koronavirus.gov.hu oldalon olvasható, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Az aktív esetek száma 522, mivel 21 idős és / vagy krónikus beteg ember meghalt, 42 fertőzött meggyógyult.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy az eddigi meghalt fertőzöttek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, írja a kormányzati tájékoztató portál, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.