12 millió maszk, 30 ezer overál és 200 ezer arcvédő érkezett Magyarországra

2020.04.01. 11:40

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy szerdán 12 millió maszk, 30 ezer overál és 200 ezer arcvédő érkezett Magyarországra. A tárcavezető arról is beszámolt, hogy további tíz, egészségügyi védőfelszereléseket szállító gépet vár a kormány az elkövetkező napokban.  

"A világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja természetesen az egészségügy. Az egészségügyi védekezésnek egyik nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók" - így vezette fel a hírt Szijjártó Péter, miszerint szerdán  összesen 6 repülőgép érkezik Budapestre, amelyek többek között

12 millió maszkot, mintegy 30 ezer overált és 200 ezer arcvédőt hoznak Magyarországra.

Ezeket az egészségügyben dolgozók használhatják majd a vírus elleni küzdelemben. A tárcavezető hozzátette, hogy emellett egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.

Szijjártó Péter elárulta, hogy az elkövetkező napokban több mint tíz gép fog érkezni a Liszt Ferenc Repülőtérre: lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat, szemüvegeket) fognak szállítani.