Soros alapítványa támadja Magyarországot a koronavírus-törvény miatt

Vágólapra másolva!
Alig szavazta meg a magyar parlament a koronavírus-törvényt, a nemzetközi baloldal azonnal támadást indított Magyarország ellen. Brüsszeli képviselők petíciót indítottak az EU-s pénzek folyósításának felfüggesztéséért, Soros György alapítványa pedig szankciókat követel a hatékony védekezést lehetővé tevő jogszabály miatt. 
Vágólapra másolva!

Miután hétfőn az Országgyűlés több mint kétharmados többséggel (a Mi Hazánk Mozgalom képviselőinek szavazataival, és az LMP egyes politikusainak tartózkodásával) elfogadta a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatát, a nemzetközi baloldal támadást indított Magyarország ellen.

EP-képviselők petíciót indítottak

Daniel Freund német zöld EP-képviselő bejelentette, hogy petícióban tiltakoznak az Európai Bizottságnál, az Európai Unió Tanácsánál, valamint az uniós kormányoknál az elfogadott jogszabály miatt. A politikus azt szeretné elérni, hogy az Európai Bizottság függessze fel a támogatások kifizetését Magyarországnak, és innentől kezdve saját maga ossza ki ezeket a pénzeket.

Az egyik ismert petíciós portálon már meg is jelent a felhívás, amihez az Orbán-kormány jól ismert ellenfelei csatlakoztak. Elsősorban a balközép S&D, a szélsőliberális Renew Europe és a szélsőbaloldali GUE/NGL képviselőcsoportok képviselői támogatták a durva szankciót. Az aláírók között megtalálható - Daniel Freund mellett -

  • Guy Verhofstadt belga EP-képviselő, a korábbi ALDE frakcióvezetője, Soros György bizalmasa;
  • Sergey Lagodinski német zöld EP-képviselő, a jogi szakbizottság alelnöke;
  • Franziska Brantner német zöld EP-képviselő.
Soros György amerikai milliárdos és Guy Verhofstadt belga EP-képviselő kezet fog Forrás: Origo

Soros alapítványa is nyomásgyakorlásba kezdett

Nemcsak a brüsszeli politikusok kezdtek nyomásgyakorlásba, hanem Soros György alapítványa a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) is. Miután a magyar Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet meghosszabbítását célzó törvényjavaslatot, a szervezet szokásához híven aggodalmát fejezte ki a magyarországi helyzet miatt.

Közleményükben elítélték a parlamenti szavazás eredményét, és a magyar ellenzék érveit hangoztatva, azt kérték a nemzetközi közösségtől, az Európai Uniótól, hogy ítélje el Magyarországot. Elsősorban azt kifogásolták Sorosék, hogy a jogszabály elfogadásával innentől kezdve szigorúbban büntetik az ál- és rémhírek terjesztését, valamint nem lehet időközi önkormányzati választást tartani.

Szijjártó Péter már várta a támadást

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel arról írt Facebook-oldalán, hogy a nemzetközi liberális mainstream ismételten össztűz alá vette Magyarországot. "A nemzetközi liberális mainstream megtámadott minket most is, amikor felhatalmazást kaptunk a demokratikusan választott Magyar Országgyűléstől arra, hogy megvédjük hazánkat a világjárvánnyal szemben" - fogalmazott a tárcavezető. Szerinte a nemzetközi liberális mainstream pártjai és politikusai mélyen antidemokratikusak, mert semmibe veszik, sőt megkérdőjelezik a magyar emberek akaratát.