Nem kell új lakcímkártya a kijárási korlátozás miatt

2020.03.31. 12:34

Nem szükséges új lakcímkártya készítése abban az esetben, ha a kijárási korlátozás alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodik valaki - olvasható a kormányzati tájékoztatási oldalon.

Mivel a kijárási korlátozás célja a társas érintkezések, közösségi találkozások számának csökkentése, az erről szóló kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen vagy tartózkodási helyen lehet eleget tenni - indokolják a döntést. 

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Nem szükséges új lakóhelyet vagy tartózkodási helyet bejelenteni akkor sem, ha a kijárási korlátozás ideje alatt a bejelentett lakóhelytől, tartózkodási helytől eltérő címen, például albérletben, vagy hétvégi házban tartózkodik valaki. 

A kormányhivatal emellett felhívja a figyelmet, hogy emiatt ne keressék fel a kormányablakokat és okmányirodákat, hiszen ez csak újabb, fölösleges találkozásokat eredményezne, ami éppen ellentétes a kijárási korlátozás céljával. 

A kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok kizárólag előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket a járványügyi veszélyhelyzet idején.