Kisgyerekeik mellől támadtak részeg szülők egy rokkantnyugdíjasra

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Először a részeg nő próbálta meg ellopni egy idős rokkantnyugdíjas férfitól a pénztárcáját, amikor az leszállni készült a buszról. Nem sikerült neki, de nem hagyta annyiban, tovább próbálkozott. Lelökte a buszról az idős férfit. Aztán részeg társa is beszállt a támadásba. Eközben a 6 és 4 éves gyerekeik egyedül maradtak fent a buszon, ami majdnem elindult. 
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben Pécsett az egyik helyi buszon részeg utazott egy élettársi kapcsolatban élő pár mindkét tagja, két gyerekükkel együtt. Velük egy buszon utazott egy rokkantnyugdíjas idős férfi, akinek korábban infarktusa volt és egy csonkolt végtagja miatt mankót használ. A mozgáskorlátozott utas egy testhez simuló oldaltáskában tartotta a pénztárcáját és a telefonját.

Az egyik megállónál a rokkantnyugdíjas le akart szállni, amikor a részeg nő megszólította és ki akarta venni a táskájából a pénztárcát,

de kiszemelt áldozata észrevette és ráfogott a táskájára.

Amikor a busz megállt és kinyíltak az ajtók, a nő lelökte a buszról az idős férfit.

Forrás: Police.hu

Aztán a megállóban is meglökte és

kivette a táskából a pénztárcáját, amit egy hirtelen mozdulattal visszavett az idős férfi.

Erre verekedni kezdett vele a nő, amitől a férfie elejtette a mankóját. A nő arrébb rúgta a mankót, hogy ezzel is nehezítse "ellenfele" védekezését.

Ekkor szállt le a buszról a nő szintén részeg élettársa, aki az idős férfit a kerítéshez lökte, így próbálta megszerezni tőle a pénztárcát.

A busz már indult volna tovább, az ajtókat is bezárta a sofőr, de

a két kisgyerek felügyelet nélkül maradt a buszon.

A többi utas szólt a vezetőnek, hogy ott vannak a gyerekek, mire az újra kinyitotta az ajtókat. Az utasok szóltak a részeg szülőknek. Az idős férfi szívós védekezése miatt végül nem tudták ellopni a pénztárcáját, úgyhogy a részeg pár visszaszállt a buszra.

Mivel a szülők tette rablásnak minősül, ugyanakkor az esettel kapcsolatban kiskorú veszélyeztetése is megállapítható, a büntetésük akár 5-10 évig terjedő börtönbüntetés is lehet - írja közleményében a Baranya Megyei Főügyészség.