Kovács Zoltán: Sorosék politikai haszonszerzésre használják a veszélyhelyzetet

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Kovács Zoltán
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagált a kormány részéről Soros György alapítványának, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF) a hétfői közleményére.   
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, a veszélyhelyzet meghosszabbítását célzó koronavírus-törvény elfogadása után az amerikai milliárdos alapítványa közleményben bírálta a magyar kormányt. A pár soros írásban ugyanazok az érvek köszöntek vissza, mint amiket az ellenzék használ hetek óta. Sorosék elítélték a parlamenti szavazás eredményét, és azt kérték az Európai Uniótól, hogy büntesse meg Magyarországot.

Haszonlesés Soroséktól

A kormány részéről Kovács Zoltán reagált az ügyben egy Facebook-poszttal. "Ha bárkiben felmerülne a kérdés, hogy egyesek nem tudják vagy csak nem akarják jól értelmezni a tegnap elfogadott koronavírus-törvényt, akkor íme a bizonyíték" - írta az államtitkár, aki szerint

Soros György politikai haszonszerzésre használja befolyását és pénzét.

"A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a koronavírust semmi másra nem használják, minthogy politikai haszonszerzésre használják a koronavírus jelentette veszélyhelyzetet" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ismét szembemegy a magyarokkal, akiknek 90 százaléka egyetért a veszélyhelyzet meghosszabbításával, és 60 százaléka szerint ennek a járvány végéig életben kell maradnia. "Mindnyájan felelősök vagyunk egymásért! Vigyázzunk egymásra!" - zárta bejegyzését Kovács Zoltán.

Nagycikkünkben számoltunk be róla, hogy komoly támadást intézett a nemzetközi liberális mainstream Magyarország ellen a koronavírus-törvény miatt. AZ OSF mellett brüsszeli képviselők kezdtek aláírásgyűjtésbe annak érdekében, hogy a Magyarországnak folyosított uniós támogatást felfüggesszék.

Az amerikai spekuláns nem mindenkivel ilyen kritikus: tegnap jelentette be, hogy 1 millió dollárral (360 millió forinttal) támogatja a Karácsony Gergely vezette fővárost. Soros motivációiról, és magáról az ügyről ebben a cikkben írtunk.

Válasz von der Leyennek

Kovács Zoltán Twitter-oldalán reagált Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének a tagállamok által hozott rendkívüli intézkedésekről kiadott nyilatkozatára. "A rendkívüli helyzet és az annak okán hozott rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel, valamint a magyar alkotmánnyal" - írta, hozzátéve, hogy a magyar kormány "teljes mértékben egyetért" az Európai Bizottság elnökével, ezért

a meghozott intézkedések kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányulnak.

Tiszteletben tartjuk az Európai Unió értékeit, a jogállamiságot és a sajtószabadságot - szögezte le a magyar politikus.

Ursula von der Leyen nyilatkozatában egyebek mellett azt írta, a kormányoknak gyors és hatékony fellépéshez szükséges eszközökkel kell rendelkezniük az állampolgárok közegészségének védelme érdekében. Rendkívül fontosnak nevezte, hogy az intézkedések meghozatala ne az uniós szerződésekben meghatározott alapelvek és értékek rovására történjen. Aláhúzta azt is, hogy az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, "nem tarthatnak határozatlan ideig".