Hollik István: Ne gátolja az ellenzék a védekezést hamis információkkal

Országgyűlés
Budapest, 2020. március 23. Orbán Viktor miniszterelnök (középen, j) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány kapcsán. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ha már nem vesz részt az ellenzék az összefogásban, legalább ne gátolja a védekezést hazug információkkal – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír Tv-ben. Hollik István hozzátette: nemzetünk összefogással fogja túlélni és legyőzni a járványt és amikor a kormány visszaadja a jelenleg megkapott jogkörét, az ellenzéknek bocsánatot kell majd kérnie, de nem csak a kormánytól, hanem a magyar emberektől is.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy a járvány elleni küzdelemben hatékonyan tudjunk fellépni gyors és szakszerű intézkedésekre van szükség, amit mindenhol a világon a kormányok tudják meghozni, ezért kell nekik megadni a felhatalmazást – jelentette ki Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanakkor hozzátette, az ellenzék magyarázata arra, hogy miért nem támogatják a koronavírus-törvényt az volt, hogy a korlátlan felhatalmazást ad a kormánynak. Ám ez sem időben sem jogköreit tekintve nem volt valós, hiszen mindez csak a járvány megfékezésére és az okozta károk kezelésére ad felhatalmazást.

–tette hozzá. Hollik István továbbá emlékeztetett:

A veszélyhelyzetet a kormány hirdetheti meg és alkotmányos kötelezettsége a kormánynak ezt megszüntetni, amint a járványt sikerül leküzdeni, ez esetben a meghozott rendkívüli intézkedések is hatályukat vesztik.

A politikus szerint más oka lehet annak, hogy az ellenzék nemet mondott az összefogásra, bár egy ilyen bizonytalan és félelemmel teli helyzetben érthetetlen miért reagáltak így, hiszen most a politikának és az országgyűlésnek összefogást kellene mutatnia.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hollik István emlékeztetett, hogy a magyar nemzet már számos igazságtalanságot legyőzött így lesz ez a koronavírussal is. Az igazság pillanatában, és amikor a kormány visszaadja a jelenleg megkapott jogkörét, az ellenzéknek bocsánatot kell majd kérnie, de nem csak a kormánytól, a magyar emberektől is. Hozzátette:

Példaként említette, hogy az ellenzék olyan álhíreket terjeszt, mint, hogy Ausztriában a fizetések 90 százalékát bizonyos szektorokban az állam fizeti.