Egy háromfős társaság eszméletlenre vert egy fiút Miskolcon

2020.03.31. 10:41

Egy háromfős banda augusztus közepén Miskolcon egy átmulatott éjszaka után indult haza. Útközben hangoskodtak és kiabáltak. Ekkor ment el mellettük egy ember, aki ugyan nem szólt hozzájuk, de azonnal a telefonjáért nyúlt, és hívni akarta a rendőröket. Ezt azonban nem tudta megtenni, mert az egyik fiú minden előzmény és ok nélkül kiabálva, fenyegetőzve utánaszaladt. Ezután verték meg brutálisan.

Az egyedül sétáló fiú, ahogy meghallotta, hogy a társaság egyik tagja kiabál vele, futni kezdett. Amikor a támadó utolérte, hátulról felrúgta.  Nem sokkal később a társaság másik tagja is odaért, és rögtön megrúgta a fején és felsőtestén. Ugyanezt tette a harmadik tag is, amikor megérkezett. 

Mindezt addig folytatták, amíg a földön fekvő fiú el nem vesztette az eszméletét.  
Közben a megvert fiú kiejtette a kezéből a telefonját, amelyet az egyik támadó eltett.

Ezután ott hagyták a földön fekvő fiút, és egy közeli szökőkútnál ültek le. Nem sokkal később a rendőrök igazoltatták őket. Amíg a rendőrök az irataikat nézték, az ellopott mobiltelefont egyikük maga mellé tette a szökőkút peremére, a másik pedig lassan a szökőkút vizébe ejtette.  Ez persze később kiderült.

A megvert fiút súlyos állapotban vitték kórházba, a verés közben eltört a nyakcsigolyája, illetve fej- és nyaktájékon zúzódásai lettek. Négy hónap alatt épült fel teljesen. Az ügyészség indítványozta, hogy a három támadó kerüljön javítóintézetbe.