A koronavírus-törvénnyel a demokrácia nem szenvedett csorbát

Országgyűlés
Budapest, 2020. március 23. Orbán Viktor miniszterelnök (középen, j) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány kapcsán. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kormány döntéseit továbbra is felül lehet vizsgáltatni az Alkotmánybírósággal, ezért nem igaz, hogy a felhatalmazás korlátlan hatalmat biztosít - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője. 
Vágólapra másolva!

- mondta Mráz Ágoston, a Nézőpont Csoport igazgatója azzal kapcsolatban, hogy a parlament hétfőn elfogadta a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el a koronavírus-törvényt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mráz Ágoston hangsúlyozta, a kormány döntéseit továbbra is felül lehet vizsgáltatni az Alkotmánybírósággal, ezért nem igaz, hogy a felhatalmazás korlátlan hatalmat biztosít.

A hétfői parlamenti szavazásról azt mondta,

Hozzátette, a törvényben az is szerepel, hogy a kormánynak folyamatosan tájékoztatni kell a parlamentet, tehát azt sem lehet mondani, hogy ezzel a jogszabállyal a demokrácia szenvedett volna csorbát.