Kovács Zoltán: Ne akadályozzák az emberéletek védelmére irányuló erőfeszítéseinket!

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Kovács Zoltán
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán válaszolt a brit napilap, a The Guardian legújabb valótlanságoktól teli kritikáira, amelyeket a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvénytervezet kapcsán fejtett ki a szélsőbaloldali sajtóorgánum szerkesztősége.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán felhívja a figyelmet rá, hogy Magyarország kormánya lassan már 10 éve folyamatosan küszködik a nyugati sajtó álhíreivel, de

az különösen megdöbbentő, hogy a koronavírus okozta világjárvány idején is ilyen eszközökhöz nyúl a szélsőbalos brit The Guardian.

A lap egyáltalán nem vesz tudomást a hazai közjogi berendezkedésről, és a magyar emberek azon akaratáról, hogy háromszor egymás után óriási többséggel megválasztották a jelenlegi Országgyűlést, ami a kormányzat felett garanciát jelent.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hozzáteszi, hogy

A veszélyhelyzet határozatlan meghosszabbítása továbbra sem jelenti, hogy soha nem lesz vége - fűzte hozzá.

Kovács Zoltán véleménye alapján, a jelenlegi válsághelyzetben is a korrekt, tényalapú tájékoztatás kellene legyen a sajtó feladata, és amely orgánumok ennek nem tudnak eleget tenni, legalább ne akadályozzák az emberéletek védelmére irányuló erőfeszítéseket.