Vágólapra másolva!
Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója egy lapinterjúban bejelentette: a buszágazat további részei is kiszervezésre kerülhetnek a BKV alól. A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) azonnal reagált a felvetésre. Azt rótták fel a fővárosnak: ahelyett, hogy köszönetet mondanának a munkavállalóknak a járvány alatti helytállásukért, inkább a munkahelyük elvesztését helyezték kilátásba.
Vágólapra másolva!

"Közgazdászként pedig úgy gondolom, hogy a buszok esetében meg kell nézni, hogy minden rávetített költséggel a BKV üzemeltette és a külsős buszok költségei hogyan is alakulnak. Ennek akár az is lehet az eredménye, hogy a buszágazat további részei is kiszervezésre kerülhet, amit a magam részéről nem tartok ördögtől valónak" - nyilatkozata Varga a G7 nevű portálnak.

Ahogy az várható volt, az ötlet nem aratott osztatlan sikert: elsőként a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) reagált az ügyben.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A buszágazat korábbi kiszervezése a BKV-tól sem igazolta mind a mai napig annak gazdaságosságát, a szolgáltatás olcsóbbá válását. Ebből csak az következhet, hogy ennek folytatása csak egyéb, eddig nem nyilvános okai lehetnek. Az erőforrások, közpénzek nem nyilvános felhasználása csak olyan célokat szolgálhat mellyel szemben a tiltakozásnak van helye!" - írták közleményükben.

A szervezet úgy látja, hogy a felvetés nem biztos, hogy jó hatást gyakorol a "jelen járványügyi helyzetben a frontvonalban teljesítő BKV-s munkavállalók munkamoráljára".

- tették hozzá felháborodottan. Éppen ezért azt kérik a fővárostól: azonnal vonják vissza a nyilatkozatot. "Felszólítjuk a Főváros vezetését, mint tulajdonost, hogy tárgykörben tegyen megnyilatkozást, és utasítsa a BKK vezérigazgatóját a vonatkozó tartalom visszavonására!" - fogalmazták meg követelésüket.