Ártalmatlannak tartja a járványt Karácsony Gergely párttársa, Jávor Benedek

Jávor Benedek
Vágólapra másolva!
Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő, aki jelenleg Budapest pénzéből Karácsony Gergelyt képviseli Brüsszelben, azt írta a Soros György amerikai milliárdos által is finanszírozott Mérce.hu-n megjelent véleménycikkében, hogy az új típusú koronavírus következtében kitört világjárvány „egy relatíve ártalmatlan járvány". Hasonló tudományos abszurditást állított Vona Gábor volt Jobbik-pártelnök keresztfia, Szotyori-Lázár Zoltán is.
Vágólapra másolva!

Jávor Benedek az Együtt-Párbeszéd színeiben nyert európai parlamenti képviselői mandátumot 2014-ben. Tavaly már az MSZP-Párbeszéd közös listáján indult, de nem jutott be.

Jávor Benedek Fotó: Polyák Attila - Origo

Főnöke és egyben párttársa, Karácsony Gergely budapesti baloldali főpolgármester természetesen mentőövet dobott neki, és kitalálta, hogy

a bukott politikus fogja vezetni a Fővárosi Önkormányzat brüsszeli képviseletét, amely alapvetően a klímaváltozással és az innovációval fog foglalkozni.

A fővárosi emberek adójából élő politikus december óta ezt a tisztséget látja el, és közben véleménycikkeket közöl a szélsőbaloldali, Soros György által is finanszírozott Mérce.hu-n.

Önmagában is furcsa, hogy egy politikus újságírót próbál játszani egy magát függetlennek állító sajtóorgánum felületén, de most nem is ez a lényeg.

Jávor Benedeknek vasárnap jelent meg egy újabb véleménycikke a Mércén, Vírus és rendszerválság címen.

Az erősen szélsőbaloldali iromány közepén Jávor leszögezte: „Ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmatlan járvány".

Ebben a rendkívül nehéz időszakban, amikor valamennyi állampolgár és a vállalkozások is azon fáradoznak, hogy betartsák a kormány és a hatóságok ajánlásait/előírásait, sok érdeket feláldozva a járvány lassítása érdekében, Karácsony párttársa bagatellizálja az egészet, és "relatíve ártalmatlannak" titulálja a járványt, szembemenve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontjával, hiszen a magát zöldnek állító politikus azt gondolja, hogy ő ehhez is ért.

Szotyori-Lázár Zoltán szerint nem is terjed agresszív mértékben a vírus

Vona Gábor volt Jobbik-pártelnök keresztfia, Szotyori-Lázár Zoltán - aki jelenleg a baloldal jóvoltából a Szolnok TV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke - azt írta ki a közösségi oldalára, hogy szerinte

Sajátos nézőpontját Szotyori-Lázár egy ábrával próbálja alátámasztani, amihez egyedi értelmezésű magyarázatot fűz.

Vona keresztfia tehát arra tesz kísérletet, hogy jelentéktelenítse a vírus terjedésének a mértékét.

A politikus régebben a szolnoki Jobbik helyi alapszervezetét vezette.

Szotyori-Lázár Zoltán még 2018 januárjában vállalhatatlan stílusban gyalázta az erdélyi magyarokat.

Vona keresztfia akkor szó szerint ezt mondta: Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt. (...) Kezdem azt hinni – bármennyire is keserű kimondani –, hogy nem érdemelték meg a kettős állampolgárságot. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.