Maszkban járnak betörni

rablás betörés
Vágólapra másolva!
A rendőrök a héten több olyan betörőt is fogtak, akik budapesti lakásokból és építkezésekről loptak. A férfiak többsége egészségügyi maszkot viselt betörés közben.
Vágólapra másolva!

Két férfi március 16-án tört be egy V. kerületi lakásba, ahonnan karórákat és fényképezőgépet loptak 5 millió forint értékben. A kamerafelvételekből kiderült, hogy

mindketten egészségügyi maszkkal takarták el az arcukat.

Az egyiküket sikerült azonosítani, egy 37 éves tiszacsermelyi férfit. Őt március 25-én fogták el egy Győrben. A lakásában a betöréshez használt eszközök mellett

300 ezer forintot és műszaki cikkeket is találtak.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ugyanezzel a módszerrel tört be három belvárosi lakásba és egy erzsébetvárosi üzletbe három budapesti férfi márciusban.

A 30 éves H. Béla mind a négy betörésben benne volt, a társai, az 50 éves Sz. Zsigmond kettőben, a 31 éves B. Arnold pedig egyben.

Rajtuk is egészségügyi maszk volt a betörések közben. Őket a rendőrök március 27-én fogták el. Otthonaikban az ellopott tárgyak egy részét megtalálták, így a 4 milliós kár egy része megtérült.

A rendőrök a tiszacsermelyi férfit, valamint H. Bélát, Sz. Zsigmondot és B. Arnoldot őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatásukat.

Rajtuk kívül a rendőrök elfogtak még egy budapesti férfit, aki XIII. kerületi építkezésekre tört be. Az egyikről szerszámokat lopott.

Később, egy másik építkezésen 40 lakás bejárati ajtaját megrongálta, majd ellopta a csaptelepeket. Ugyanide visszatért egy nappal később, akkor háztartási eszközöket és munkagépeket lopott.

Őt is a kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani, a 41 éves V. Róbertet március 24-én fogták el. Kihallgatása során beismerte a tettét. Az ellopott eszközöket megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak.