Jelentős lehűlésre kell készülni a jövő héten

2020.03.29. 17:13

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. Majd a jövő hétvégére ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Várható időjárás hétfő estig

Vasárnap este eleinte gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként északkeleten, keleten, illetve nyugaton zápor, keleten esetleg zivatar kialakulhat. Éjszaka észak, északnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég.Elsősorban északkeleten, az Alpokalján, valamint hétfőn napközben a középső országrészben is helyenként eső, havas eső, havazás előfordulhat. Vasárnap az északi, északnyugati, hétfőn az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, hétfőn helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb vasárnap éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, és országszerte többnyire erősen felhős lesz az ég.

Hétfőn szeles, esős idő várható, a jövő hét első felében pedig komoly lehűlés várható. A jövő hétvégére ismét tavaszias időt jósolnak.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Jövő heti előrejelzés 

Hétfőn elsősorban a nyugati határnál, északkeleten és a középső országrészben várható eső, néhol havas eső, havazás is valószínű. A szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Kedden mindenütt kisüthet a nap. Csapadékra nagyobb eséllyel hajnalban és délután lehet számítani havas eső, hózáporok formájában. A szél az Alföldön megerősödik. A minimum hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 2 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Szerdán, április elsején többórás napsütés is várható, de időnként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de a fagyzugokban mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

Csütörtökön is többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet "szeszélyes áprilisi eloszlásban" mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Jövő hétvégén várhatóan ismét tavaszias időnk lesz (illusztráció).Forrás: Cultura Creative/stefanie aumiller/Matelly

Pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A minimum hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a maximum hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Szombaton is napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.