Dömötör Csaba: Lehet-e kezelni a járványt, és megelőzni a válságot? - videó

Operatív Törzs sajtótájékoztató, koronavírus, Dömötör Csaba 2020.03.12.
Vágólapra másolva!
Lehet-e egyszerre kezelni a járványt és megelőzni a válságot? - címmel tett ki Dömötör Csaba videót a közösségi oldalára. 
Vágólapra másolva!

Mi szeretnénk, ha senki nem vesztené el a munkáját. Már most is nagyon sok ágazat bajba került: turizmus, vendéglátás, személyszállítás és sorolhatnám, de mi azt szeretnénk, hogy a munkáltatók is, a vállalatok is meg tudják tartani a munkahelyeket. Erről is szólnak az adócsökkentések - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Mivel most van egy erős tízéves időszak a hátunk mögött, most adókönnyítésekkel lehet a bajba jutott ágazatok segítségére sietni - tette hozzá.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, azért kell erről beszélniük, mert a vírussal együtt a káros gazdasági következmények is megérkeztek, a kormány pedig számos döntést hozott erre válaszul. Felidézte,

Emellett jelentős segítség, hogy több tízezer kisadózó vállalkozónak, katásnak nem kell átalányadót fizetnie - tette hozzá. Dömötör Csaba aláhúzta, a kormány azon dolgozik, hogy döntései részleteiről mindenki értesüljön.

"Mert az, hogy vigyázunk egymásra, nemcsak az emberéletek, hanem a munkahelyek védelmére is vonatkozik" -

mondta.