Vasárnap óraátállítás, ez több vonat menetrendjét befolyásolja

Kőbánya-Kispest vasútállomás
Budapest, 2019. június 28. Kőbánya-Kispest vasútállomás üvegezett közlekedőfolyosója alá érkezik egy Flirt motorvonat. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Több belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja a hétvégi, vasárnapi óraátállítás - hívja fel a figyelmet a MÁV.
Vágólapra másolva!

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja - hívja fel a figyelmet közleményében a MÁV.

Több belföldi és nemzetközi járatot is érint a vasárnapi óraátállítás Forrás: MTI/Róka László

A társaság azt írta, hogy az óraigazítás hajnalán

azok a belföldi vonatok, amelyek 2 óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, ezért 60 perccel később érkeznek az óraigazítás utáni állomásra.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat pedig három órakor indítják el. A belföldi járatokat érintő részletes információkat itt tudja megnézni.

A jelenleg csak belföldön közlekedő Dacia nemzetközi vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint 3 órakor indul a Keleti pályaudvarra. Körülbelül 60 perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap délelőtt Münchenből a 463-as számú, Kálmán Imre EuroNight vonat. A Keleti pályaudvarról, március 28-án 20:40-kor induló, 462-es számú Kálmán Imre EuroNight Münchenbe – az eredeti menetrendhez képest – körülbelül 60 perccel később érkezik meg.