Rövidíti nyitvatartását a Tesco

Vágólapra másolva!
Április 2-ától ideiglenesen rövidíti több mint kétszáz áruháza nyitva tartását a Tesco országszerte átlagosan két órával. A vásárlók és a bolti munkavállalók érdekében hozott friss döntés szerint az új működési rendről az áruházak bejáratánál és a cég weboldalán tájékoztatnak majd – értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

"A megváltozott vásárlói szokásokhoz igazodva számos áruházunk nyitva tartását megváltoztatjuk. Az új nyitva tartás jellemzően a késő esti kevésbé forgalmas időszakok rövidítését jelenti, amely hatékonyabbá teszi a kiszolgálást, és hozzájárul a munkatársak leterheltségének csökkentéséhez" – közölte a Magyar Nemzettel a Tesco Globál Áruházak Zrt. Jelezték: a vásárlókat az áruházak bejáratainál és a tesco.hu oldalon fogják informálni a megszokottól eltérő nyitva tartási időről.

Áprilistól

az eddig éjjel-nappal üzemelő Tescó hipermarketek egységesen 6 és 22 óra között lesznek nyitva.

Az Expressz üzletek eddig 6-tól 22 óráig működtek,

a jellemzően lakóházak között lévő kisebb üzletek a következő hónaptól két órával hamarabb, vagyis 20 órakor zárnak.

Az áruházlánc mintegy kétszáz boltjában eddig többféle nyitva tartás volt jellemző a helyi vásárlási igényekhez igazodva, például

akadnak olyan egységek is, amelyek eddig 21 óráig üzemeltek, ezek a jövőben 19 órakor zárnak.

Vasárnaponként több expressz üzlet reggel 8 és este 8 óra között üzemelt Budapesten és vidéken, ezek délután 4 órakor bezárnak.

A nyitva tartás tehát naponta az eddigi 14-16 óráról átlagosan két órával csökken.

Folyamatosan megvalósulnak az operatív törzs felé javasolt egészségvédő lépések a láncoknál, több cég rövidített a nyitva tartásán, több intézkedéssel fokozzák a biztonságot a vásárlótérben – mondta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba kiemelte: az emberek is kevesebb időt töltenek majd a nyilvános bevásárlóhelyeken, a már érvényes korlátozásokkal így jobban érvényesül a Maradj otthon! kampány küldetése.

A nyitva tartásról a kereskedők döntenek, változtatás esetén a vásárlók és az alkalmazottak érdekeit is figyelembe veszik. Néhány napja újra megfontoltan, pánik nélkül vásárol a lakosság, ilyen időszakban lehet rövidíteni a működési időn. Ezzel növelhető az a jellemzően esti időszak, amit a családok és az alkalmazottak az otthonukban tölthetnek – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

– A kereskedők az ideiglenesen rövidített nyitva tartással is a helyzethez igazodó, tudatosabb vásárlásokat segítik – tette hozzá.