Hullámzik az új fertőzöttek száma Olaszországban, de ötödik napja a csúcs alatt marad

Vágólapra másolva!
Szerdához képest nőtt, de ötödik napja az eddigi csúcs alatt maradt az új fertőzöttek száma Olaszországban. Csütörtökön 6153 új fertőzöttet diagnosztizáltak, jelen állás szerint az esetek száma múlt héten szombaton tetőzött 6557-tel. Cikkünk frissül.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön 662-en haltak meg, és 999-en meggyógyultak, a gyógyultak száma harmadik napja nagyobb, mint a meghaltaké.

A csütörtöki növekedés a lombardiai adatok romlása miatt van, az ország többi részén csökkent a fertőzöttek száma. Attilio Fontana, a tartomány vezetője nem zárta ki, hogy a hirtelen emelkedés az esetszám tetőzését jelenti, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezekre a napokra várt Lombardiában. Megjegyezte, az is elképzelhető, hogy a növekedés a több mint két hete bevezetett szigorú óvintézkedések megsértése miatt következett be. "Még mindig túl sokan nem tartják tiszteletben az előírásokat" - jelentette ki.

A kormányzó, aki a jobboldali, országos szinten ellenzéki Liga politikusa, kijelentette,

az Európai Unió alulbecsülte a járványt, és nem tett semmit az egységes fellépés érdekében.

Hozzátette, hogy Lombardiában először az egészségügyi helyzet megnyugvását várják, utána fognak neki a gazdaság talpra állításának. Arra a kérdésre, hogy miért pont a legmagasabb szintű olaszországi egészségügyi rendszerrel bíró Lombardiában terjedt el ennyire a fertőzés, Attilio Fontana azt mondta, az új koronavírus valószínűleg már jóval a járvány február 20-i terjedése előtt jelen volt, de "nem vettük észre, mivel nem hittük el, hogy ez megtörténhet".