Vádemelés a mezőtúri anya ellen, kislánya három emeletet zuhant

Vágólapra másolva!
A nő a barátnőjével ment vásárolni, addig 4 éves kislányát otthon hagyta. A gyerek ki tudta nyitni a konyhában az ablakot, és kizuhant. Túlélte a balesetet.
Vágólapra másolva!

2019. március 3-án délelőtt, egy gyerekét egyedül nevelő mezőtúri anya, 38 percre felügyelet nélkül hagyta otthon akkor 4 éves kislányát. A barátnőjével ment vásárolni.

Amíg a gyerek egyedül volt, kinyitotta a konyhaablakot, és kiszédült a harmadik emeletről.

A 4 éves kislány mintegy 10 métert zuhant. Először a lépcsőre, onnan pedig a térkőre esett. Egy fiatal férfi talált rá a gyerekre,

a kabátjával betakarta, majd hívta a mentőket.

Forrás: Origo

– mondta egy idős asszony korábban.

A gyerek életveszélyesen megsérült,

de sikerült túlélnie a balesetet, megmentették az orvosok.

A szomszédok elárulták,

nem először fordult elő, hogy a kislányt magára hagyta az anyja.

Kiderült, hogy az asszony dadusként dolgozik az egyik helyi óvodában, tehát pontosan kellett tudnia, hogy egy kisgyerekre mindig oda kell figyelni. Azt mondták, hogy akár az egyiküket is megkérhette volna, amíg ő elmegy vásárolni, bárki szívesen maradt volna a gyerekkel. Nem tett ilyet. Az ügy, amiben azonnal nyomozni kezdtek, már az ügyészségi szakaszban tart.

Most vádat emeltek az anya ellen.

A vád szerint az asszony tartósan felügyelet nélkül hagyta a kislányt, és arról sem gondoskodott, hogy az ablakot ne tudja kinyitni. Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a nő felfüggesztett börtönbüntetést kapjon és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendeljék el neki.