Fidesz: Az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség

2020.03.26. 16:04

Sajnos az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség a magyar emberek megvédése érdekében - így reagált a Fidesz-frakció a DK-s Molnár Csaba és az MSZP-s Harangozó Tamás csütörtöki nyilatkozatára.

A kormánypártok csütörtöki közleményükben azt írták, a lejárt intézkedések pótlására ideiglenes megoldást kellett találni, de a koronavírus-törvény elfogadása mindenképpen kell ahhoz, hogy Magyarország gyorsan és hatékonyan tudjon cselekedni a világjárvány elleni védekezésben.

Aki ezt nem látja be, az veszélyezteti a közös ügyet

- szögezték le.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án. A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány kapcsánForrás: MTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a parlament hétfői ülésnapján az ellenzék leszavazta a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatának gyorsított tárgyalását. A javaslatcsomag többek között a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, és az ál- és rémhírek terjesztőinek szigorúbb büntetéséről rendelkezik. A törvényalkotási bizottság mai ülésén döntött: a képviselők a jövő hét elején szavazhatnak az elfogadásáról.