Az a cél, hogy amennyire lehet, mindenkinek könnyítsék ezt a nehéz időszakot

2020.03.25. 07:23

Valastyán László, a Mazsihisz Szeretetkórházának műszaki igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az intézmény felújításáról, helyzetéről a koronavírus-járvány idején.

Az igazgató elmondta, a mostani járvány időszakában is zajlik a felújítás az intézményben, olyannyira, hogy a múlt héten visszaköltözhettek a betegek a felújított 3. számú belgyógyászati osztályra, azt a részleget, ahol eddig voltak pedig fenntartják az esetleges karantén elrendelésére a dolgozók és a betegek részére.

A Szeretetkórház orvosigazgatója a kormány járványügyi rendelkezéseivel egy időben látogatási tilalmat rendelt el, csupán azokat lehet látogatni egy alkalommal, akik haldokolnak.

Mindeközben az intézmény felújításának a második üteme is zajlik, nemrégiben folytatták le az ehhez szükséges EU-s közbeszerzési eljárást, ami sikeres és eredményes lett, most az adminisztratív munka zajlik. Hozzátette Valastyán László, hogy késésben nincsenek, azonban ha a járvány okozta válság elhúzódik, akkor pár hónapos csúszás elképzelhető a kivitelezés kapcsán.

A Szeretetkórház orvosai között is sokan vannak idősebbek, a múlt hét végéig a hatvan év feletti kollégák dolgoztak, a hetven felettiek adminisztratív munkát végezhetnek, egy biztos, most senki nem hagyta el a hajót – tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt olvasható.