Sokfelé tízcentis hó hullott

hó, havazás, Pécs
Pécs, 2020. március 23. Hókotró halad az 58-as főúton Pécs határában 2020. március 23-án. MTI/Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A Dél-Dunántúlon vastag hóréteg borítja a tájat, néhol több mint tízcentis a hótakaró. Az időjárás-előrejelzés szerint kedd délután újabb havazás várható, a viharos szél miatt riasztást is kiadtak.
Vágólapra másolva!

A Tolna megyei Váralján 17 centiméteres a hóréteg. Baranya megyében, Pogányban 14 centiméteres a hó. A Tolna megyei Hőgyészen, a Somogy megyei Tabon és a Baranya megyei Somogyhatvanban egyaránt 10 centiméteres, a Tolna megyei Szakályon pedig 8 centis a hóréteg - írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több településen esett többcentinyi hó, és a meteorológiai szolgálat adatai szerint az országban másutt is van - egyebek között Budapest egyes részein - foltokban hó.

Hókotró dolgozik az 58-as főúton Pécs határában március 23-án Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az előrejelzés szerint kedden délen előfordulhat további gyenge havazás, havas eső. A meteorológiai szolgálat riasztást adott ki hófúvás veszélye miatt Somogy és Baranya megye területére, valamint hozzátették, hogy délután akár 3-4 cm friss hó is hullhat a déli megyékben.

Szerdán a délnyugati, déli országrészben, körülbelül a Szombathely-Békéscsaba vonaltól délre többfelé várható csapadék; kezdetben általában havazás, majd - főleg a Dunától keletre - havas eső, eső is. Csütörtökön a Dunántúlon még több helyen lehet gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, de ott is fokozatosan megszűnik.